LOADING CLOSE

Kick-Off event 17/10

Internet of Things


Door ontwikkelingen op gebied van microprocessoren en draadloze netwerken is het tegenwoordig mogelijk om allerlei toestellen op het internet aan te sluiten. Dit kan gaan van slimme wekkers en koffieapparaten tot zelfs volledige slimme steden. De wereld rondom ons is hierdoor fundamenteel aan het veranderen, plots kunnen apparaten met elkaar communiceren. Deze revolutie wordt ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Andere namen die je kan tegenkomen zijn: Internet of Things, Industry 4.0 en M2M.

Er wordt verwacht dat de markt van IoT gaat verdubbelen in de komende twee jaar, dit zorgt niet enkel voor veel kansen binnen het IoT domein, maar het zorgt er ook voor dat de technologie zich aan een razend tempo ontwikkelt. IoT bevindt zich overal rondom ons en zal ons leven fundamenteel veranderen. Als je wil begrijpen wat IoT precies is en op welke manier het ons leven kan veranderen, moet je zeker naar ons event komen. We zullen jou een introductie geven over wat IoT precies is en enkele aspecten van IoT dieper onderzoeken. Naderhand is er ook een netwerkreceptie voorzien waar enkele van onze partners aanwezig zullen zijn.

Het evenement zal in het Nederlands doorgaan.

Onze sprekers

Johan Moons, ingenieur van achtergrond, werkt een tiental jaren voor AE. Johan begeleidde klanten uit verschillende sectoren met hun digitale uitdagingen door het opnemen van verschillende rollen: van developer, tot technisch architect en project manager. Eén van de domeinen die Johan vandaag actief opvolgt is Internet of Things (als verantwoordelijke voor de IoT offering vanuit AE).

Rob van Dun is de Managing Director bij APK Smart Solutions. Daarnaast is hij ook nog bestuurslid bij OMC, co-founder bij Calculus en Manager Energy Technology bij Thomas More waar hij verschillende vakken doceert. APK Smart Solutions is onder andere bezig met IoT toepassingen bij Tomorrowland en was vorig weekend ook te vinden op Supernova in Antwerpen.

Eric Pass is een echte wereldburger met veel ervaring in de maakindustrie. Hij heeft onder andere opdrachten gehad in Hong Kong, Japan en Tsjechië. Eric heeft bij Agfa-Gevaert gewerkt en 18 jaar bij Nitto Denko. Momenteel is hij actief binnen POM Limburg waar hij zich inzet voor de platform- en projectwerking van sectoren.

Dries De Roeck is een design researcher & next generation alchemist bij Studio Dott. Hij heeft zijn master behaald in Industrial Design. Dries is geïnteresseerd in hoe mensen technologie gebruiken in hun dagelijkse leven en hoe mensen gemotiveerd kunnen worden om producten te gebruiken die gepaard gaan met technologie. Dries was aanwezig op Supernova als keynote waar hij uitlegde waarom er een meer human-centered IoT nodig is. Zijn talk werd beschreven als verhelderend, boeiend en inspirerend.

Datum:

17 Oktober 2018

Programma:

18:30 – Welkomstreceptie met hapje en drankje

19:00 – Introductie Junior Consulting en Student Start-up

19:15 – Gastsprekers

20:45 – Netwerkreceptie met hapje en drankje

22:00 – Einde

Locatie:

Uhasselt Auditorium H2

Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek

Inschrijvingen zijn afgesloten!

Inschrijvingen zijn afgesloten!